5 Basit Teknikleri için yangın kapısı

Wiki Article

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki bütün insanoğluın en hızlı ve sağlıklı şekilde binadan ayrılmalarını süratlendirmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, sadık şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mahir bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Projelerin yangın ve müstacel durumlarda korunması ile müntesip hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm detaylarıyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Korunumlu koridor ve hol: Komşu evetğu mekanlarla ayrılıp, yangın yalnızçlı korunmak istenen koridor veya hol.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini sağlamlar ve sağlamlıklı bir şekilde vaka yerini bırakma etmelerini kolaylaştırır.

Nitekim yangınlardan korunmak yürekin çizgi olan yangın merdivenleri çoğu yerde mecburi olarak tutulmaktadır.

Yangın bapları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla beraber istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı renk uygulaması konstrüksiyonlabileceği gibi yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine de farklı renk uygulaması mümkündür.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli eden levhalar ve işaretler kullanılır.

Yangın bapları, yangın güvenliği derunin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları için temelı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile dayalı sık sorulan sorular ve cevapları:

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü sızdırmaz olduklarını kararlı kontroller ile denetlemek ve kritik etmek değerlidir.

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari yapısı özellikle olgunlaşmak üzere kullanım amacına ve kullanan isim adetsına bakarak tasarlanan bapdır. Aynı anda biraşkın insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, erdemli binalar ile aynı anda yüzlerce insanın bulunmuş olduğu kırmızıışdoneş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda yeğleme edilmektedir.

Bu mevzuda salahiyetli yangın firmasından himmet alabileceğiniz kadar, yangın eğitimi konusunda AFAD yetkililerinin de eğitim bilimi verdikleri bilinmektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, bedelını etkileyen bir özge faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara mütenasip olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Boşaltma Süresini Kısaltma: Bapların bir binada var olma sebeplerinin başında ivedili durumlarda tahliye süresini kısaltma alışverişlevi yangın kapısı hasılat.

Report this wiki page